Category Archives: Δραστηριότητες 2012-13

Συμμετοχή σε διεθνές σεμινάριο με θέμα το νερό

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕ.Λ. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

International Sience Camp 2012. The subject of water.  Penzberg, Bavaria, Germany

Έχει κλείσει ένας μήνας από τις 5 Νοεμβρίου 2012 που μια ομάδα μαθητών του σχολείου ξεκίνησε για τη Βαυαρία της Γερμανίας Forza Horizon 4. Σκοπός του ταξιδιού ήταν οι μαθητές μας να συμμετάσχουν σε ένα διεθνές σεμινάριο με θέμα το νερό (International Science Camp 2012. The subject of water).

Το σεμινάριο – υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Υγείας της Βαυαρίας- οργανώθηκε από 15 μαθητές του Λυκείου του Penzberg-50 km νότια του Μονάχου- στα πλαίσια ενός μαθήματος του Γερμανικού εκπαιδευτικού συστήματος στο οποίο οι μαθητές καλούνται να συνεργαστούν για να οργανώσουν ένα γεγονός Windy Family. Για τη συγκεκριμένη προσπάθεια τα παιδιά αξιολογούνται και ο βαθμός τους αποτελεί ένα ποσοστό του τελικού βαθμού που θα κρίνει την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν ένα ακόμα σχολείο από την Ελλάδα, το ελληνικό σχολείο του Μονάχου, ένα γερμανικό σχολείο, τρία ιταλικά, ένα τσέχικο και μαθήτριες από το Μεξικό και την Αμερική 에어컨 다운로드. Οι εργασίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα το απόγευμα, ακολούθησαν τα σεμινάρια την Τρίτη και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις την Τετάρτη. Οι μαθητές μας παρακολούθησαν σε διαφορετικές ομάδες  σεμινάρια  για την αφαλάτωση, τα βιοκαύσιμα, τον ανθρώπινο οργανισμό και το νερό 교보 ebook 다운로드. Στα σεμινάρια δίδαξαν ειδικοί, καθηγητές του Λυκείου του Penzberg, αλλά και καθηγητές του πανεπιστημίου του Μονάχου. Οι μαθητές μας επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις και το ερευνητικό κέντρο της φαρμακευτικής εταιρείας Roche Diagnostics, την εταιρεία εμφιάλωσης νερού Adelholzener, το λιμνολογικό σταθμό του πανεπιστημίου του Μονάχου, όπου και περπάτησαν γύρω από τις λίμνες Osterseen, το βιολογικό καθαρισμό του Penzberg, έναν από τους πιο σύγχρονους  σε όλη τη Γερμανία και μια παραδοσιακή Ζυθοποιία στο γραφικό χωριό Murnau _mingw.h 다운로드. Την  Πέμπτη επισκεφθήκαμε το κάστρο Neuschwanstein και την Παρασκευή το Μόναχο και το  μουσείο τεχνολογίας και επιστημών της πόλης. Τα σεμινάρια, οι παρουσιάσεις και οι ξεναγήσεις ήταν όλα στα αγγλικά. Βέβαια δεν έλειψαν και οι στιγμές ψυχαγωγίας και χαλάρωσης 홈페이지 템플릿 다운로드.

Για την πραγματοποίηση του ταξιδιού πρέπει να ευχαριστήσουμε το διευθυντή του σχολείου μας κ. Γιάννη  Δημαράκη, ο οποίος μας ενημέρωσε για το πρόγραμμα και μας ενθάρρυνε να το πραγματοποιήσουμε, διεκπεραιώνοντας όλες τις τυπικές γραφειοκρατικές διαδικασίες για την έγκριση του προγράμματος 컴퓨터 바탕화면 다운로드. Επίσης την καθηγήτρια κ. Μαρία Λιώση που είχε αναλάβει όλη τη διεκπεραίωση της αλληλογραφίας με το γερμανικό σχολείο. Ευχαριστούμε επίσης την κ. Βασιλεία  Τριάρχη , υπεύθυνη διαπολιτισμικών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας της Βαυαρίας που μας περιέβαλε με τη ζεστασιά της καθ u-center? όλη τη διάρκεια της διαμονής μας εκεί, και τον κ. Michael Schefcsik υπεύθυνο καθηγητή του προγράμματος. Θα ήταν παράλειψη μας εάν δεν ευχαριστούσαμε τη φιλόλογο κ. Μυρσίνη Σαμαρά, η οποία μας πληροφόρησε για την κυοφορούμενη οργάνωση του διεθνούς σεμιναρίου Samsung language.

 Επιπροσθέτως θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας στους γερμανούς μαθητές που ανέλαβαν όλη τη διοργάνωση του σεμιναρίου με αφοσίωση και μας εντυπωσίασαν με το ήθος, τη σεμνότητα και την ευγένεια τους.

Ως καθηγήτριες συνοδοί των 18 μαθητών του σχολείου μας θέλουμε να τονίσουμε ότι οι μαθητές μας, μας έκαναν να αισθανθούμε υπερήφανες τόσο σε επίπεδο γνωστικό όσο και σε επίπεδο στάσης και συμπεριφοράς Naver vaccine free download. Οι παρουσιάσεις του τόπου μας και του σχολείου, για τις οποίες τα παιδιά είχαν εργαστεί πριν το ταξίδι, ήταν πολύ αξιόλογες. (Για να δείτε την παρουσίαση του σχολείου κάντε κλικ εδώ). Έδειξαν προθυμία, φιλομάθεια και ενδιαφέρον. Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι προσαρμόστηκαν γρήγορα και  σεβάστηκαν το χώρο και τη χώρα που μας φιλοξενούσε. Πραγματικά άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Για να δείτε μερικές φωτογραφίες και να σχηματίσετε μια εικόνα από αυτή την εποικοδομητική εβδομάδα στη Γερμανία κάντε κλικ στον σύνδεσμο penzberg_2012.

Οι συντονίστριες και συνοδοί καθηγήτριες του προγράμματος Μαρία Σαμπρή και Γεσθημανή Παγκοζίδου.

Βουλή Εφήβων 2013

ΤΟ ΓΕ.Λ. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΤΟΥ 2013

picture_vouli-2013Το Γενικό Λύκειο Κρανιδίου συμμετείχε στις εργασίες της Βουλής των Εφήβων, που διεξήχθησαν στην Αθήνα από 28 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2013 php 폴더 다운로드.

Το σχολείο εκπροσώπησε ο μαθητής της Β’ τάξης Αντώνης Κωστόπουλος.

Οι εντυπώσεις του μαθητή εμπεριέχονται σ’ ένα ενδιαφέρον κείμενό του 웹 앱 다운로드. Για να το διαβάσετε κάντε κλικ εδώ mysql 5 0 다운로드.

Πολιτιστικό πρόγραμμα 2013

Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΛΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Ομάδα 22 μαθητών του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου με υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος την κα 날 녹여주오 1화 다운로드. Βάθη Χαρά ερεύνησαν το θέμα της διάδοσης του Χριστιανισμού στους Σλάβους και στα Βαλκάνια 옴니 피크 다운로드. Η έρευνα αυτή ολοκληρώθηκε με την εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών στη Ρουμανία gdal.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας βρίσκονται στην εργασία των μαθητών την οποία για να τη δείτε κάντε κλικ εδώ alexa app 다운로드.

Πρωταθλήτρια Μπάσκετ Αργολίδας

증권 앱 다운로드

Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΑΝΕΔΕΙΧΘΗ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 2012 – 13

bask_girls5_12-13

Στο πλαίσιο των Αθλητικών Δραστηριοτήτων Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Λυκείων για το σχολικό έτος 2012-13, η ομάδα κοριτσιών του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου ανεδείχθη πρωταθλήτρια ομάδα Νομού Αργολίδας και στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Β 임진왜란 1592 다운로드? Φάση μεταξύ των νικητριών ομάδων νομών.

Την ομάδα αποτελούσαν οι εξής μαθήτριες:

Ελένη Λυγερή (αρχηγός), Κωτσαρά Αγγελική, Λουκά Βενετία, Κολάγκη Ιφιγένεια, Μαργέτα Παναγιούλα, Πουλή Φωτεινή, Κακουριώτη Παρασκευή, Κόντου Αρχοντία, Βλαχοπούλου Ευδοκία, Δριβάλα Μαρία 판소리복서 다운로드.

Συνοδός ήταν η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Κωνσταντούλη Παρασκευή.

bask_girls1_12-13 bask_girls2_12-13
bask_girls3_12-13 bask_girls4_12-13
bask_girls6_12-13 bask_girls7_12-13

Τοπική Ιστορία

Η ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

web_locstory_29Το Γενικό Λύκειο Κρανιδίου συμμετέχει στην υλοποίηση ενός καινοτόμου προγράμματος για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας μέσα από την οπτική γωνία των μαθητών, με στόχο την ανανέωση της τοπικής συλλογικής μνήμης στην Ελλάδα διαμέσου της εκπαιδευτικής διαδικασίας 새소년 다운로드. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και συμμετέχουν σ Quantum Break? αυτό 18 σχολεία απ? όλη την Ελλάδα.

Για τους σκοπούς του προγράμματος επισκέφθηκαν το σχολείο μας SolidWorks 2013 Crack Download. . .

η Δρ. Κλεοπάτρα Φέρλα, επικεφαλής Τομέα Έρευνας και Διαχείρισης Πολιτισμικής Πληροφορίας και ο Δρ half-night mp3. Αθανάσιος Σίδερης, προϊστάμενος Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, που ανήκουν στο επιστημονικό προσωπικό του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και επιμόρφωσαν τους συμμετέχοντες καθηγητές και μαθητές του προγράμματος 올드팝 다운로드.

web_locstory33

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 24 μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου οι οποίοι κατά ομάδες έχουν αναλάβει την εκπόνηση ερευνητικών εργασιών με τα εξής θέματα που αφορούν την περιοχή μας: «Οικιστική-Αρχιτεκτονική», «Αρχαιολογία», «Μορφές Οικονομίας», «Ναυτιλία» και «Ήθη-Έθιμα» Samsung Recovery Solution 8. Στη συνέχεια οι μαθητές θα συνθέσουν ηλεκτρονικές παρουσιάσεις για τα παραπάνω θέματα της τοπικής ιστορίας σε ένα καινοτόμο ψηφιακό περιβάλλον που έχει αναπτυχθεί ειδικά για το πρόγραμμα 윈도우 8 다운로드.

Το πρόγραμμα αποτελεί σημαντική συμβολή στην επαφή των εφήβων μαθητών με την ερευνητική διαδικασία της ιστορίας, με τους θεσμούς που διαχειρίζονται τα τεκμήρια του παρελθόντος και, κυρίως, με τη ζωντανή μνήμη και τον πολιτισμό της πόλης και της περιοχής τους go-go ost. Επί πλέον το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στη σχολική κοινότητα να αναλάβει ενεργό ρόλο στην κοινωνία που την περιβάλλει και να προβάλει το έργο της σε συνεχή διάλογο με τις άλλες σχολικές κοινότητες TVToday.