Πολιτιστικό Πρόγραμμα Β’ Τάξης Λυκείου

Τον Απρίλιο του 2024, μαθητές/τριες της Β’ τάξης του ΓΕΛ Κρανιδίου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Βερολίνο στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος με θέμα “Η Όπερα ως Εξέλιξη της Αρχαίας Τραγωδίας” με συντονιστές καθηγητές τους: 1) κ. Λιώση Μαρία κλ. ΠΕ06 2) κ. Κρουμπούζο Θεόδωρο κλ. ΠΕ04.01 και 3) κ. Πάνου Ασπασία κλ.04.02. Κατά τη διάρκεια αυτής της εκπαιδευτικής εκδρομής, οι μαθητές/τριες εξερεύνησαν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης και παρακολούθησαν παράσταση Όπερας που τους βοήθησε να κατανοήσουν την εξέλιξη της Όπερας από την Αρχαία Ελληνική Τραγωδία έως τη σύγχρονη εποχή. Παράλληλα επισκέψεις σε σημαντικά πολιτιστικά κέντρα στο Βερολίνο έδωσαν στους/στις μαθητές/τριες την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους ενισχύοντας ταυτόχρονα την αγάπη τους για τον πολιτισμό και την Ιστορία.

Η ΟΠΕΡΑ ΩΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Δρομολόγια ΚΤΕΛ κατά τη Διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 31-05-2024

ΦΛΑΜΠΟΥΡΑ 06.50
ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ 07.30
ΔΙΔΥΜΑ 06.45
ΚΟΙΛΑΔΑ 07.05
ΚΡΑΝΙΔΙ 07.50

 

Γνωρίζοντας την αγωνία των μαθητών/τριών μας σε αυτή την δύσκολη εξεταστική περίοδο, ευχόμαστε ολόψυχα υγεία, επιτυχία σε ότι επιθυμούν για το μέλλον τους. Η πρώτη νίκη θα είναι να παραμείνουν σε ηρεμία, χωρίς άγχος, Η δεύτερη νίκη θα είναι η επίτευξη των στόχων!

Σας ευχόμαστε επιτυχία!!

Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα: Γενικού Λυκείου Κρανιδίου – Σχολικό Έτος 2023-2024

Για το σχολικό έτος 2023-2024, πραγματοποιήθηκαν δράσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος με θέμα την ανακύκλωση. Οι μαθητές επισκέφτηκαν τον χώρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην Ερμιόνη και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του μηχανήματος ανακύκλωσης πραγματοποιώντας ανακύκλωση υλικών. Ομάδα μαθητών της Α Λυκείου επισκέφτηκε τον χώρο του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην Παλαιοχούνη Αρκαδίας και ξεναγήθηκε από τους υπεύθυνους του χώρου. Οι καθηγητές του σχολείου Τσέλλος Κυριάκος ΠΕ03 (Συντονιστής), Στογιάννου Ελένη ΠΕ05, Αλεξανδρή Ελευθερία ΠΕ02 συνδιοργάνωσαν και πραγματοποίησαν το πρόγραμμα “Ανακύκλωση. Τρόπος ζωής”.