Category Archives: Δραστηριότητες 2013-14

Πολιτιστικό πρόγραμμα 2013-14

Eclipse Dark Theme

Το σχολικό έτος 2013-14 η Πολιτιστική Ομάδα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου πραγματοποίησε πρόγραμμα με θέμα «Η Αγία του Θεού Σοφία 오션스 에이트 다운로드. Ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία» το οποίο ολοκληρώθηκε με εκπαιδευτική επίσκεψη στη Ν 파뿌리 다운로드. Ιταλία – Σικελία.

Για να δείτε την εργασία των μαθητών κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:  italia_2014

Για να δείτε εικόνες από την επίσκεψη των μαθητών στην Ιταλία κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:  italia_foto_2014

Διημερίδα στο Κρανίδι με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο

Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Κρανίδι με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο στις 2 και 3 Μαΐου 2014 με την συνδιοργάνωση του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου και του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας lg bridge 다운로드.

Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, πνευματική προσωπικότητα (φιλόλογος, λογοτέχνης, κριτικός θεάτρου), δίδαξε το σχολικό έτος 1967-68 ως μόνιμος καθηγητής στο τότε εξατάξιο Γυμνάσιο Κρανιδίου Download animated gifs. Επιστρέφει στο Κρανίδι μετά από 46 χρόνια για να συναντήσει παλαιούς μαθητές του και να μιλήσει στους σημερινούς μαθητές του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου καθώς και στο κοινό της Ερμιονίδας Lineage BloodMark.

Το πρόγραμμα της διημερίδας αναγράφεται στην παρακάτω αφίσα.

afisa_georgousop_16-9

Ταξίδι στο Στρασβούργο

Ημερομηνία: 26-31 Μαρτίου 2011

Τόπος: Στρασβούργο

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα: « Ταξιδεύοντας με την ελιά »

Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μαθητών από την Α΄τάξη του ΓΕΛ Κρανιδίου στο Στρασβούργο στο πλstrasbourg1αίσιο της συνεργασίας του λυκείου μας με το γαλλικό σχολείο Lycee Marc Bloch Download Detective Monk.

Η Τετάρτη, 26 Μαρτίου, ήταν μέρα μετακίνησης ? ταξιδίου από την Ελλάδα 네이버 앱 파일 다운로드. Η Πέμπτη, 27 Μαρτίου, ήταν ουσιαστικά η πρώτη μέρα γνωριμίας μας με την πανέμορφη πόλη Goclean Ad Removal. Επισκεφτήκαμε τις ιστορικές πλατείες της, Kleber και Gutenberg, ξεναγηθήκαμε στον καθεδρικό ναό, θαυμάσαμε το αστρονομικό ρολόι 다낭 지도 다운로드?

strasbourg5Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ξεναγηθήκαμε στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου, ενημερωθήκαμε για τη λειτουργία του και παρακολουθήσαμε συνεδρίαση των νεαρών εκπροσώπων του Euroscola ms dos 6.22 다운로드. Δεν παραλείψαμε φυσικά να καταθέσουμε την εργασία των μαθητών για την «Ελιά» υπόψη Ελλήνων Ευρωβουλευτών it to Korea Showpro.

strasbourg4Την Παρασκευή, 28Μαρτίου ,ήταν η μέρα που όλοι περιμέναμε με αγωνία?Στην πλατεία Kleber πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Ελλήνων μαθητών με τους Γάλλους μαθητές και την υπεύθυνη καθηγήτρια του συνεργαζόμενου σχολείου Lycee Marc Bloch.Ύστερα από την αλληλογνωριμία και την προσφορά δώρων (προϊόντων της ελιάς,τι άλλο;;;) προς τους Γάλλους, εκείνοι με ενθουσιασμό μας ενημέρωσαν για το δικό τους αντίστοιχο πρόγραμμα και μας πρόσφεραν μια μαγευτική ξενάγηση στην παραδοσιακή συνοικία Petit France?Ακολούθησε επίσκεψη στο γαλλικό σχολείο adobe creative cloud 앱. strasbourg6Ύστερα από τη θερμή υποδοχή που μας έγινε τόσο από τους μαθητές όσο και από το εκπαιδευτικό προσωπικό, οι μαθητές μας και οι συνοδοί καθηγητές παρακολουθήσαμε δύο διδασκαλίες και στη συνέχεια έλαβαν χώρα  κοινές δράσεις και παρουσιάσεις?Ο Διευθυντής του σχολείου μας προσέφερε στην Διευθύντρια του Γαλλικού σχολείου δίγλωσση έκδοση (ελληνικά-γαλλικά) βιβλίου με σχόλια για το έργο της ελληνίστριας Ζακλίν ντε Ρομιγί Original The Sims 3. Το βράδυ της ίδιας μέρας όλοι μαζί, Έλληνες και Γάλλοι, μαθητές και καθηγητές απόλαυσαν τοπικές παραδοσιακές γεύσεις Galag download? Continue reading

Μέτρηση του μήκους ενός μεσημβρινού της Γης από μαθητές

Download canon photos

Είκοσι μαθητές του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου θέλησαν να επαναλάβουν το πείραμα του Ερατοσθένη (276π.Χ.-194π.Χ.), να μετρήσουν δηλαδή το μήκος ενός μεσημβρινού της Γης Shutter Island download.

eratosthenes1Έτσι λοιπόν πήραν την πρωτοβουλία να μετρήσουν το μήκος του μεσημβρινού, ο οποίος διέρχεται από το Γενικό Λύκειο Κρανιδίου Nation of Delivery. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η κάθε ομάδα πραγματοποίησε 5 μετρήσεις του μήκους της σκιάς που έριχνε μία κατακόρυφη ράβδος μήκους 1 m, στις 12:34 την 21η Μαρτίου 2014 Download the awards music. Δηλαδή την ώρα που μεσουράνησε ο Ήλιος στον τόπο μας κατά την ημέρα της εαρινής ισημερίας 네이버 tv 고화질 다운로드. . . .

Continue reading

Το Γενικό Λύκειο Κρανιδίου συμμετέχει στο πείραμα του Ερατοσθένη

Ο Ερατοσθένης ο Κυρηναίος (276π.Χ.-194π.Χ.) υποστήριξε ότι η Γη είναι σφαιρική και υπολόγισε πρώτος το μήκος ενός μεγίστου νοητού κύκλου της, που διέρχεται από τους πόλους (μεσημβρινός) Ten-year-old download.

Η μέθοδος του Ερατοσθένη

eratosthenes1Ο Ερατοσθένης υπολόγισε ότι η απόσταση Αλεξάνδρειας-Συήνης (μήκος τόξου) είναι 5.040 στάδια και η επίκεντρη γωνία  α  είναι 7,2ο  (δηλαδή το 1/50 των 360ο) twitter photo. Άρα το μήκος του κύκλου θα είναι 50 φορές το 5.040 δηλαδή 252.000 στάδια. Το στάδιο ισοδυναμεί με 157,5m και επομένως το μήκος του μεσημβρινού  της Γης είναι 39.690 Km sketch-up courses. Αυτός ο υπολογισμός του Ερατοσθένη είναι μια πολύ καλή προσέγγιση αφού το μήκος του μεσημβρινού της Γης υπολογίζεται σήμερα ότι είναι 39.942 Km 스파이더 카드 놀이 다운로드.

Μαθητές του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου συμμετέχουν στην επανάληψη του πειράματος του Ερατοσθένη 올리 디버거 다운로드. . .

Continue reading